ZAGĘSZCZONE BRZECZKI PIWNE (ekstrakty słodowe) służą do domowego wyrobu piwa. Przygotowanie i wytworzenie piwa jest niesłychanie proste i składa się z kilku podstawowych etapów:
1. Przygotowanie brzeczki do chmielenia poprzez rozcieńczenie płynnych ekstraktów wodą
2. Chmielenie ( może być na zimno lub gorąco)
3. Wystudzenie i zadanie drożdży, fermentacja
4. Rozlew do butelek, refermentacja i leżakowanie
Koncentraty brzeczki piwnej (ekstrakty słodowe) PROFIMATOR wyprodukowane zostały z najlepszych słodów zgodnie z zasadami najlepszej sztuki browarniczej.
Pakowane są aseptycznie, a więc trwale w foliowe saszetki, a następnie w kartonowe boxy po 3 lub 6 kg jednego rodzaju.
Z jednego zestawu 3 kg można wyprodukować w zależności od receptury od 15 do 30 litrów gotowego piwa.
Piwa wyprodukowane metodą domową i rzemieślniczą z naszych ekstraktów otrzymały liczne nagrody na festiwalach i konkursach jak BIROFILIA i CHMIELAKI Krasnostawskie.
![]() |
![]() |
KONCENTRAT BRZECZKI PIWNEJ, jasnej, niechmielonej | ||||||
![]() |
|
![]() |
||||
3x1kg | 6x1kg | |||||
Ekstrakt: 65Bx
|
||||||
KONCENTRAT BRZECZKI PIWNEJ, ciemnej, niechmielonej | ||||||
![]() |
|
![]() |
||||
3x1kg | 6x1kg | |||||
Ekstrakt: 70 Bx
|
||||||
KONCENTRAT BRZECZKI PIWNEJ, bezglutenowej | ||||||
![]() |
|
![]() |
||||
3x1kg | 6x1kg |
|||||
Ekstrakt: 70 Bx
|
||||||
KONCENTRAT SOKU JABŁKOWEGO DO CYDRU |
||||||
![]() |
|
![]() |
||||
3x1kg | 6x1kg | |||||
Ekstrakt: 58 Bx |