Nasze zagęszczone soki winogronowe powstały jedynie ze zdrowych, dojrzałych winogron poprzez ich wyciśnięcie a następnie zagęszczenie poprzez odparowanie wody.
Ta naturalna metoda pozwala na zachowanie smaku, aromatu, a także witamin i innych cennych dla naszego zdrowia elementów.
W naszych sokach zagęszczonych brak jest dodanego cukru czy innych dodatków !
ZAGĘSZCZONY SOK WINOGRONOWY (koncentrat) służy do domowego wyrobu win gronowych.
Przygotowanie i wytworzenie wina jest niesłychanie proste i składa się z kilku podstawowych etapów:
1. Przygotowanie nastawu poprzez rozcieńczenie koncentratu wodą do pożądanej gęstości
2. Zadanie drożdży i ewentualnie pożywek, fermentacja
3. Rozlew do butelek, leżakowanie
ZAGĘSZCZONY SOK Z WINOGRONA BIAŁEGO | ||||
![]() |
|
RECEPTURA: Białe wytrawne: z 3 kg powstaje 13 litrów wina |
||
odmiana: Muscatel, extrakt 65 Brix +/- 1
|
||||
ZAGĘSZCZONY SOK Z WINOGRONA CZERWONEGO | ||||
![]() |
|
RECEPTURA: Czerwone wytrawne: z 3 kg powstaje 15 litrów wina |
||
mieszanina: 50 % Cabernet Sauvignon 50 % Merlot, ekstrakt 65 Brix +/- 1 |